Sposób przygotowania:
Spaghetti z warzywami
Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, al-dente.
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić na plastry. Warzywa umyć, osączyć. Marchewkę pokroić w piórka, papryczkę przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Cebulę jedną i drugą obrać, pokroić w półplastry. Selera i pora pokroić w paseczki.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, podsmażyć. Następnie dodać resztę warzyw, bulionetkę warzywną i gotowaną wodę, dusić do miękkości warzyw.
Na samym końcu , dodać koncentrat pomidorowy i makaron, poddusić razem 5 minut, doprawić do smaku wegetą. Smacznego !
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić na plastry. Warzywa umyć, osączyć. Marchewkę pokroić w piórka, papryczkę przekroić wzdłuż, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Cebulę jedną i drugą obrać, pokroić w półplastry. Selera i pora pokroić w paseczki.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, podsmażyć. Następnie dodać resztę warzyw, bulionetkę warzywną i gotowaną wodę, dusić do miękkości warzyw.
Na samym końcu , dodać koncentrat pomidorowy i makaron, poddusić razem 5 minut, doprawić do smaku wegetą. Smacznego !