Sposób przygotowania:
Spaghetti ze spalonym masłem
Masło pociąć na mniejsze kawałki, włożyć do 2-litrowego rondla i na średnim ogniu doprowadzić do zagotowania. Gdy masło zacznie się gotować należy cały czas mieszać, żeby małe kawałki osadu nie przywarły do dna. Masło zacznie się pienić i rosnąć - trzeba cały czas mieszać, żeby nie wykipiało i spowodowało pożaru. Po około 5 minutach masło przestanie się pienić - należy je gotować jeszcze 1 do 2 minut aż będzie koloru bursztynowego i będzie mieć przyjemny zapach karmelowy. Wyłącz palnik, odstaw rondel i pozwól, żeby masło się odstało kilka minut, można je przecedzić przez małe sitko. Spaghetti należy ugotować al dente, odcedzić i podzielić na 4 porcje. Każdą porcję posypać zmielonym serem Myzithra, ok. 1/4 szklanki sera na porcję, i polać ok. 1/4 szklanki przygotowanego gorącego masła. Takie masło może być odgrzane w mikrofalówce, czosnek w proszku można dodać przed podgrzaniem lub posypać bezpośrednio na spaghetti. Można też dodać świeży czosnek grubo pokrojony w ostatniej minucie gotowania masła, żeby czosnek się nie przypalił i zepsuł smaku masła, bezpieczniej jest więc użyć czosnek w proszku. Podać z chlebem.