motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Spahetti z papryką i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny makaron z papryczką i fetą

Spahetti z papryką i fetą

Składniki:

Spahetti z papryką i fetą

 

  • 20 dkg makaronu spaghetti
  • 4 marynowane papryki w oliwie
  • 1 strąk czerwonej papryki
  • opakowanie kostek sera feta w ziołowej zalewie
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Spahetti z papryką i fetą
Makaron spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Ser feta odcedzić z zalewy. Marynowane papryki odcedzić z zalewy. Wyjąć gniazda nasienne i pokroić w niewielkie kawałki. Czerwoną paprykę oczyścić z nasionek i pokroić w kosteczkę. Obie papryki oraz obraną i posiekaną cebulę podsmażyć 15 minut na oliwie pod przykryciem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na półokrągły talerz wyłożyć ser, na to smażone warzywa oraz makaron spaghetti. Danie posypać natką pietruszki.