jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Specjał waflowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ulubione wafelki, polecane do popołudniowej kawy i herbaty

Specjał waflowy

Składniki:

Specjał waflowy

 

  • 1 paczka wafli
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 kostka masła
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki kakao
  • bakalie
  • aromat rumowy

Sposób przygotowania:

Specjał waflowy
Podgrzać mleko w nim rozpuścić masło i cukier. Do przesudzonej masy wsypać mleko w proszku ciągle mieszając, aby nie było grudek. Pod koniec mieszania dodać kakao, cukier waniliowy, olejek i bakalie. Gotową ciepłą masą przełożyć wafle i obciążyc je deseczką. Gdy ostygną kroić je na dowolne porcje.

Tagi:

bakalie