Sposób przygotowania:
Spody do kruchych babeczek na słodko
Wszystkie składniki należy szybko zagnieść.
Następnie powstałe ciasto schłodzić w lodówce przez około 60 minut.
Po tym czasie cienko je rozwałkować, a z placka powykrawać okręgi - odrobinę większe od średnicy foremki.
Wykrojonym ciastem precyzyjnie wylepić foremki uprzednio dokładnie natłuszczone roztopionym masłem.
Całość ponownie wstawić do lodówki - tym razem około 30 minut.
Babeczki przed pieczeniem nakłuć widelcem i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec przez około 15 minut w temperaturze 190-200 stopni.
Zarumienione oraz ciepłe spody ostrożnie wyjąć z foremek.
Następnie powstałe ciasto schłodzić w lodówce przez około 60 minut.
Po tym czasie cienko je rozwałkować, a z placka powykrawać okręgi - odrobinę większe od średnicy foremki.
Wykrojonym ciastem precyzyjnie wylepić foremki uprzednio dokładnie natłuszczone roztopionym masłem.
Całość ponownie wstawić do lodówki - tym razem około 30 minut.
Babeczki przed pieczeniem nakłuć widelcem i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec przez około 15 minut w temperaturze 190-200 stopni.
Zarumienione oraz ciepłe spody ostrożnie wyjąć z foremek.