iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Spring rollsy z paluszkami krabowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Dziś coś z innej beczki, ale lekkie smaczne. Wspaniale pasuje na lekką kolacje, przystawkę czy np starter na przyjęcia. Do tego ostry smaczny sos.

Spring rollsy z paluszkami krabowymi

Składniki:

Spring rollsy z paluszkami krabowymi

 

  • papier ryżowy

 

  • 1 marchewka

 

 

  • paluszki krabowe 1/2 opakowania

 

  • sos

 

 

 

  • 1 łyżka oleju ryżowego
  • 1 łyżeczka melasy z granatem
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka soku z limonki

 

  • odrobina tabasco

Sposób przygotowania:

Spring rollsy z paluszkami krabowymi
Papier ryżowy moczymy chwilę na talerzyku z wodą. Marchewkę obieramy i tniemy w długie piórka za pomocą obieraczki do warzyw.

Sałatę myjemy osuszamy i rwiemy na kawałki. Paluszki wyciągamy z osłonek.

Na papier ryżowy nakładamy sałatę troszkę marchewki i paluszek krabowy. Zwijamy.

Robimy sos mieszając ze sobą wszystkie składniki.