Sposób przygotowania:
Kolorowe pyszne wiosenne rollsy
Do miski dodaj żółtka z musztardą, cukrem i sokiem z cytryny. Wszystko razem utrzyj, najlepiej trzepaczką. Powoli, cienkim strumieniem, dolewaj olej. Cały czas ucieraj, aż powstanie gęsty majonez. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Składniki na pastę z awokado zmiksuj razem. Połącz ze sobą także składniki na sos do podania. Umyj warzywa i Obierz marchew. Pokrój warzywa w paseczki. Papier ryżowy zanurzaj w soku z marchwii. Na środku nakładaj po kolei: porcję majonezu, pasty z awokado, pocję łososia, marchew, pora, paprykę i kiełki rzodkiewki. Zawiń papier ryżowy w rulon - trochę tak jak zawija się sushi. Pokrój rulon na mniejsze kawałki, idealne na jeden kęs. Na talerzu, na którym podasz spring rollsy wylej sos do podania i układaj na nim rollsy. Posyp wszystkie posiekaną natką pietruszki i podawaj. Smacznego!:)
gaia
czosnekwpomidorach
Tak właśnie - dziękuję bardzo:)