iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Babeczki z budyniem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kruche malutkie śliczne i bardzo smaczne babeczki. W środku niespodzianka budyń waniliowy. Prezentują się i smakują wybornie.

Babeczki z budyniem

Składniki:

Babeczki z budyniem

 

 

  • 3 żółtka

 

  • 65 g cukru pudru

 

 

  • budyń waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z budyniem
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia. Na stolnicę wsypujemy mąkę , dodajemy pokrojone zimne miasto. Rozcieramy paluszkami tworząc grudki. Dodajemy cukier puder i żółtka. Wyrabiamy szybko ciasto. Wkładamy je do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy. Wycinamy foremkami do babeczek kółka 2 razy tyle co foremek. Jednym okręgiem wylepiamy wysmarowane babeczki, drugie kółko zostawiamy do przykrycia.Do wyklejonych ciastem foremek nakładamy po łyżce budyniu. Nakrywamy kołkiem z ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni , pieczemy ok 25 min.