Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Nadziewane raczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ugotować w przecedzonym wywarze przeznaczonym na zupę rakową.

Nadziewane raczki

Składniki:

Nadziewane raczki

 

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane raczki
Koperek umyć, osączyć, posiekać . Ryż ugotować z 10g masła na sypko. Dodać do niego jajko, koperek, bardzo drobno posiekane mięso z kleszczy raków, sól i pieprz do smakuoraz 20g masła.Całość utrzeć starannie.

Masą nadziewać skorupki rakowe, wyrównać nożem.  Sałatę umyć , osączyć.  Liście sałaty ułożyć na półmisku, a na liściach sałaty, ułożyć skorupki rakowe.