Sposób przygotowania:
Starter z arbuza i pomidorków
Z arbuza okroić skórę. Miąższ pokroić w miarę równomierną kostkę o boku ok. 1 cm. Delikatnie usunąć z kostek arbuza pestki. Pomidorki przekroić na pół ( połowę mniej niż jest kostek arbuza. Przygotować sos do polania mieszając miód i sos sojowy . Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Pomidorki układać na kostkach arbuza przecięciem do góry. Przymocować wykałaczkami. Wstawić do lodówki by były zimne. Polewać sosem bezpośrednio przed podaniem. Przełożyć na patery na których będą podawane i udekorować listkami zieleniny i nasionami czarnuszki.
kołczu
Jak się uda to spróbuję zrobić na dniach i dodam wstążki wykrojone z surowych, zielonych szparagów przy pomocy obieraczki do warzyw :) Miałem ostatnio okazję spróbować, skropione oliwą i cytryną oraz pieprzem i były pyszne!