Stefania na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam to ciasto na podwieczorek.

Stefania na zimno

Składniki:

Stefania na zimno

 

  • 1 litr mleka
  • 1 szkl. cukru
  • kostka margaryny
  • 1 szkl. kaszy manny
  • 2 łyżki kakao
  • op. cukru waniliowego
  • 4 paczki herbatników
  • 2 łyżki wiorkow kokosowych
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Stefania na zimno
Mleko, margarynę, cukier i cukier waniliowy zagotowujemy. Dodajemy kasze. Gdy zgestnieje, wsypujemy kakao. Mieszamy. Blache wykladamy polowa herbatnikow. Wylewamy goraca mase. Przykrywamy warstwa herbatnikow. Pokrywamy polewa i posypujemy wiorkami. Chlodzimy.