Klara159

Klara159

Kuchcik
[Przepisów: 8]

Stefanka kawowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Deser jest łatwy i dosyć szybki do przygotowania.

Stefanka kawowa

Składniki:

Stefanka kawowa

 

  • 2 paczki herbatników
  • opakowanie kremu śmietankowego
  • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • owoce świeże lub z puszki
  • szklanka mleka

Sposób przygotowania:

Stefanka kawowa
Zalać kawę 3 łyżkami wrzątku i schłodzić. Przygotować krem, dodając kawę. Herbatniki namoczyć w mleku i układać w formie tak, by powstał wąski prostokąt. Ciastka przykryć warstwą kremu i znów ułożyć warstwę herbatników. Czynność powtarzać do wyczerpania składników. Wierzch ciasta udekorować kremem i schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować dowolnymi owocami.

Tagi:

kawa