Sposób przygotowania:
Stir-fry z krewetkami i kaszą jaglaną
Kaszę jaglaną ugotuj na sypko. Pierś kurczaka opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w wąskie paseczki i oprósz solą. Obrane ząbki czosnku drobno posiekaj, chili pokrój drobno, a imbir zetrzyj na drobnych oczkach tarki. Paprykę pokrój na małe kawałki. Na głębokiej patelni rozgrzej olej sojowy, dodaj czosnek, imbir, chili i mieszając smaż 2 minuty. Dodaj mięso kurczaka i smaż energicznie mieszając 5-6 minut, wlej dwie łyżki sosu sojowego i wymieszaj. Mięso przełóż z patelni na talerz i odstaw na bok zabezpieczając przed wystygnięciem. Na patelnię włóż paprykę i mieszając smaż minutę. Następnie odsuń ją na bok patelni, a na części powstałego miejsca ułóż krewetki, a obok ułóż wcześniej ugotowaną kaszę jaglaną. Smaż 2 minuty, mieszając kaszę, zaś krewetek w tym czasie nie mieszaj. Po upływie dwóch minut krewetki obróć na drugą stronę i smaż jeszcze minutę. Dodaj wcześniej usmażoną pierś z kurczaka. Całość bardzo delikatnie wymieszaj i podgrzewaj jeszcze przez minutę lub dwie. Dodaj olej sezamowy, sok z limonki, posiekany szczypiorek i jeszcze raz delikatnie wymieszaj. Od razu podawaj.