Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Stracciatella (Włochy)

         
ocena: 4/5 głosów: 1

W rosole zagotować grysik (ok 3-4 min). Żółtka ukręcić z połową sera i wlać po

Stracciatella (Włochy)

Składniki:

Stracciatella (Włochy)

 

  • 1,5 l rosołu (najlepiej z drobiu)
  • 3 jajka
  • 3 łyżki grysiku
  • 6 łyżek sera tartego
  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Stracciatella (Włochy)
W rosole zagotować grysik (ok 3-4 min). Żółtka ukręcić z połową sera i wlać po zdjęciu z ognia do gorącego rosołołu. Dokładnie wymieszać, posypać pietruszką i resztą sera. Podawać w filiżankach z grzankami lub słonymi krakersami.