Sposób przygotowania:
Strogonow w piwie z zieloną papryką.
1.Przygotowuję marynatę z 3 małych ząbków czosnku, 2 łyżek Magi, 4 kulek ziela angielskiego, kilku szczypt czarnego pieprzu, 1 listka bobkowego, kilku szczypt zół prowansalskich i oliwy z oliwek. 2.Polędwicę kroję na paski długości średnicy polędwicy i oprószam mąką.3.Kroję w półksięzyce cebulę, a paprykę w cieńkie paski . 4.Mięso mieszam z przygotowaną marynatą, przykrywam pokrojonymi warzywami i odstawiam na 2-3 godziny w chłodne miejsce.5.Po tym czasie wrzucam wszystko na patelnię i podsmażam aż polędwica zbieleje. 6.Zalewam mięso i warzywa piwem i gotuję w wysokiej temperaturze aby zredukować płyn czyli ok. 25-30 minut. 7.W międzyczasie dodaję 2 łyżki przecieru pomidorowego. Po tym czasie paski polędwicy są mięciutkie i można już podawać. Na załączonym zdjęciu mój Strogonow podany jest z żółtymi ziemniakami i marchewką.