Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Strucle z makiem wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Strucle z makiem wg Megg

Strucle  z  makiem  wg  Megg            Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Strucle z makiem wg Megg

 

 

Sposób przygotowania:

Strucle z makiem wg Megg
Drożdże rozpuścić z cukrem oraz letnim mlekiem, a następnie odstawić na 15 min. Po tym czasie dodać mąkę, jajka, spirytus, sól i wyrabiać ciasto, pod koniec wyrabiania dodać rozpuszczoną, wystudzoną margarynę. Wyrobione ciasto odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Gdy ciasto urośnie (podwoi swoją objętość) wyłożyć go na stolnicę i podzielić na dwie części. Rozwałkować prostokątne placki i posmarować je gotową masą makową z puszki. Wszystkie boki ciasta delikatnie założyć do środka, a następnie zwinąć jak roladę. Obie strucle ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch pomalować białkiem z jajka i posypać suchym makiem. Piec w 180 st przez ok. 45 min.
Strucle  z  makiem  wg  Megg
Strucle  z  makiem  wg  Megg
Strucle  z  makiem  wg  Megg
Strucle  z  makiem  wg  Megg

Tagi:

jajko jajka