Sposób przygotowania:
STRZAŁA AMORA czyli sałatka miłosna
1.Odmrożone i oczyszczone krewetki zamarynować w oliwie z dodatkiem soli czosnkowej i chilli. Odstawić. 2.Granat przekroić, wydobyć ziarenka i przełożyć do naczynia. Sok zebrać, przelać do małej miseczki. Przygotować sos:do soku dodać sok z cytryny, oliwę, miód i pieprz. Wymieszać i odstawić. 3.Czerwonego grejpfruta obrać ze skórki i białych błonek, pokroić na nieduże kawałki. Awokado obrać pokroić na kostki. Sałaty umyć, porwać. 4.Masło rozpuścić na patelce, dodać krewetki i smażyć po 1 min z każdej strony. Dodać białe wino i dusić jeszcze 2 min. 5.W kieliszkach ułożyć grejpfrut z sałatami, potem awokado z pestkami granatu. Polać przyrządzonym dressingiem. Dwie krewetki nabić na patyczek do szaszłyków, uzyskując kształt serca. Ułożyć na wierzchu sałatki.
marietta
kołczu
darmiona
ja też:-)
jaNina