zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Suflet czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Suflety należą do wykwintnych potraw tradycyjnej kuchni francuskiej.

Suflet czekoladowy

Składniki:

Suflet czekoladowy

 

  • mąki i cukru, półtorej szklanki mleka, 7 dag czekolady, 4 jaja, masło do wysmarowania formy

Sposób przygotowania:

Suflet czekoladowy
Dwa żółtka utrzeć z cukrem i wymieszać z mąką. Postawić na małym ogniu i ciągle mieszając, dolewać gorące mleko z rozpuszczoną w nim czekoladą. Gotować do zgęstnienia. Następnie ostudzić, dodać pozostałe żółtka, wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do masy, delikatnie wymieszać, wypełnić formę i zapiekać w piekarniku 20min.
Smacznego

Tagi:

czekolada