lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Suflet jajeczno-rybny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

suflet z dowolną rybą morską

Suflet jajeczno-rybny

Składniki:

Suflet jajeczno-rybny

 

  • 9 jaj
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek
  • 20 dag ryby morskiej
  • 2 dymki
  • kawałek sera żółtego

Sposób przygotowania:

Suflet jajeczno-rybny
Jajka ubij ze szczyptą soli.Posiekaj drobno świeży szczypiorek oraz dymki.Rybę morską zmiel drobno w maszynce.Dopraw ją do smaku solą i pieprzem i połącz z jajkami.Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do foremek wysmarowanych tłuszczem.Na wierzch zetrzyj ser żółty.Każdą formę przykryj folią aluminiową.Zapiecz suflet w temperaturze około 30 minut.Po kwadransie pieczenia zdejmij folię.Wyjmij suflet z piekarnika kiedy ładnie się zrumieni.

Tagi:

ryba ryby sery ser