LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Suflet migdałowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na suflet migdałowy

Suflet migdałowy

Składniki:

Suflet migdałowy

 

Sposób przygotowania:

Suflet migdałowy
Roztapiamy masło i dodajemy mąkę ,Zrobioną masę rozrabiamy na gładko ze śmietaną ,na średnim ogniu dodając cukier ,migdały,żółtka i pilnować by się nie zagotowało mieszamy tak długo aż zgęstnieje ,Następnie dolewamy amaretto i przelewamy całość do miski ,Białka z solą ubijamy na sztywną piane i wszystko mieszamy w jednej misce .Posypujemy mąką naczynie ceramicznego i rozgrzewamy w piekarniku na 200 C na czas 15 minut

Tagi:

jajko jajka