Sposób przygotowania:
Suflet orzechowy
Orzechy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, osuszyć, zetrzeć. Jajka umyć, wybić ze skorupek, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białek, przesypując bułką tartą i orzechami. Następnie nałożyć masę do formy i piec ok. 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu wyjąć z formy i polać sosem czekoladowym. Sos czekoladowy: Mleko zagotować. Kakao, mąkę ziemniaczaną i startą wanilię wymieszać z małą ilością zimnej wody, wlewać powoli do gorącego mleka mieszając trzepaczką, zagotować. Żółtka utrzeć z cukrem, wlewać mleko ciągle mieszając. Naczynie z sosem wstawić do większego naczynia z zimną wodą, mieszać trzepaczką do wystudzenia, dodając po kawałku masła.