agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

suflet z jabłek.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczne danie czyli suflet z jabłek.

suflet z jabłek.

Składniki:

suflet z jabłek.

 

  • 1/2 kg jabłek
  • 5 żółtek
  • 6 dag cukru pudru do żółtek
  • 4 dag masła
  • 1 dag mąki do żółtek
  • 2 białka
  • 1/2 dag mąki do białek
  • 3 dag cukru pudru
  • olejek waniliowy

Sposób przygotowania:

suflet z jabłek.
Jabłka umyć, obrać i usunąć gniazda nasienne, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kolejno wymieszać z mąką oraz masłem oraz utartym z cukrem i żółtkami. Kolejno przełożyć do naczynia, przykryć ubitą pianą na sztywno z białek połączoną z mąką. Zapiec w gorącym piekarniku. Podawać na ciepło lub zimno do kawy.