agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

suflet z suszonych śliwek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Apetyczne danie czyli suflet ze śliwek suszonych.

suflet z suszonych śliwek

Składniki:

suflet z suszonych śliwek

 

Sposób przygotowania:

suflet z suszonych śliwek
Śliwki umyć, namoczyć, ugotować , a następnie przetrzeć. Migdały sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę oraz drobno posiekać. Następnie utrzeć z białkami oraz cukrem, skropić sokiem z cytryny i przełożyć do wysmarowanej formy, wyrównać powierzchnię, wysuszyć w piekarniku. W tym czasie białka ubijamy na sztywną pianę dodając cukier puder i przecier ze śliwek, wyłożyć na spód. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec. podawać zaraz po upieczeniu.

Tagi:

śliwki