Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Suówka z kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z kapusty kiszonej idealna do każdego głównego dania jako dodatek. Polecamy do wypróbowania.

Suówka z kapusty kiszonej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Suówka z kapusty kiszonej

 

  • 1 kg kapusty kiszonek
  • 3 marchewki
  • cebula
  • słonecznik łuskany
  • olej

Sposób przygotowania:

Suówka z kapusty kiszonej
Kapustę kiszoną płukamy, a następnie szatkujemy. Marchew obieramy i trzemy na średnich oczkach tarki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy lekko przysmażony na patelni słonecznik oraz parę kropli oleju. Mieszamy całość. Surówka gotowa do podania.
Suówka z kapusty kiszonej
Kapustę płukamy i szatkujemy drobno, a potem wrzucamy do miski.
Suówka z kapusty kiszonej
Trzemy na średnikch oczkach marchew i dorzucamy
Suówka z kapusty kiszonej
Kroimy cebulkę na drobną kostke, dorzcamy do rzeszty składnikó.