Sposób przygotowania:
Kapusta młoda na podgardlu duszona na szybko
Młodą kapustę pokroić na za drobno, na średnio grubsze kawałki do miski. Świeży kawałek podgardla nie za tłusty drobno pokroić w kosteczkę.
W garnku smażyć na rumiano, pod koniec dodać drobno posiekaną cebulę z czosnkiem, kostkę rosołową, smażyć jeszcze z 3 minuty, zamieszać i wsypać pokrojoną kapustę, wymieszać.
Dusić pod przykryciem na średnim ogniu z 8 minut, kapusta puści swoje soki, więc wody nie dolewać.
Dodać cukier, pieprz mielony, sól, ocet, wymieszać, wsypać posiekany koperek i mąkę i szybko mieszać do zagęszczenia kapusty, zdjąć z ognia.
Smaczna kapusta jako samodzielne danie lub dodatek do dań obiadowych.
W garnku smażyć na rumiano, pod koniec dodać drobno posiekaną cebulę z czosnkiem, kostkę rosołową, smażyć jeszcze z 3 minuty, zamieszać i wsypać pokrojoną kapustę, wymieszać.
Dusić pod przykryciem na średnim ogniu z 8 minut, kapusta puści swoje soki, więc wody nie dolewać.
Dodać cukier, pieprz mielony, sól, ocet, wymieszać, wsypać posiekany koperek i mąkę i szybko mieszać do zagęszczenia kapusty, zdjąć z ognia.
Smaczna kapusta jako samodzielne danie lub dodatek do dań obiadowych.