Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Surówka burakowo-jabłkowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówkę burakowo-jabłkową podawać do obiadu.

Surówka burakowo-jabłkowa

Składniki:

Surówka burakowo-jabłkowa

 

  • 4 porcje:
  • 2 średniej wielkości buraki
  • 2 jabłka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka stołowa tartego chrzanu
  • 3 łyżki stołowe octu winnego
  • 2 łyżki stołowe wody
  • miód
  • sól
  • zmielony kminek

Sposób przygotowania:

Surówka burakowo-jabłkowa
Buraki i jabłka obrać i zetrzeć, cebulę pokroić w drobną kostkę, wymieszać. Zalać zaprawą z octu, oleju i wody, doprawić, kilkoma kroplami miodu, kminkiem i solą.