anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Surówka delikatnie ostra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lekka i delikatnie ostra surówka idealnie komponuje się z wszelkiego rodzaju mięsami a może ją jeść samą.

Surówka delikatnie ostra

Składniki:

Surówka delikatnie ostra

 

  • 1 główka sałaty lodowej
  • 1 cebula czerwona
  • 5 rzodkiewek
  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • sól
  • cukier
  • ocet

Sposób przygotowania:

Surówka delikatnie ostra
Sałatę lodową podzielić na listki, umyć pod bieżącą wodę i bardzo dokładnie osuszyć. Listki porwać na małe kawałki, cebulę obrać i pokroić na małe pióra. Sparzyć wrzątkiem i wystudzić. Dodać do sałaty.

Rzodkiewki umyć i pokroić na połowę a następnie na plastry. Dodać do surówki.

Jogurt wymieszać z solą i z cukrem oraz z octem. Całość polać sosem i wymieszać. 

Tagi:

sałata