Sposób przygotowania:
Surówka do kotletów
Na początku obrać marchewki i jabłka ze skórki.Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Przełożyć do miski.
Składniki skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Przed podaniem warto schłodzić ją parę godzin w lodówce.
Idealnie pasuje do kotletów schabowych, mielonych czy drobiowych bitek.
Dodam,że nie należy jej zbyt długo przechowywać w lodówce.Najlepiej smakuje świeżo przygotowana.
Smacznego.
Składniki skropić świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Przed podaniem warto schłodzić ją parę godzin w lodówce.
Idealnie pasuje do kotletów schabowych, mielonych czy drobiowych bitek.
Dodam,że nie należy jej zbyt długo przechowywać w lodówce.Najlepiej smakuje świeżo przygotowana.
Smacznego.