halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Surówka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapusta włoska jest niskokaloryczna , bogata w witaminy oraz mikroelementy. Można ją dusić , gotować , kisić . Najsmaczniejsza jest w surówkach i sałatkach.

Surówka do obiadu

Składniki:

Surówka do obiadu

 

  • kapusta włoska 1/2 główki
  • cebula czosnkowa 1 sztuka
  • śmietana 18% 200 ml
  • sok z cytryny 4 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka do obiadu
Kapustę włoską obrać z wierzchnich liści. Następnie posiekać. Cebulę obrać , posiekać drobno. Posiekaną kapustę , cebulę włożyć do miski , wymieszać.Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, odstawić na godzinę. Jeśli utworzy się płyn - odlać lub odcisnąć . Następnie dodać śmietanę, wymieszać. Doprawić do smaku białym pieprzem, ewentualnie solą.