Sposób przygotowania:
Surówka do obiadu
Kapustę kiszoną jeżeli jest zbyt kwaśna to opłukać a następnie pokroić w drobniejszą.
Do kapusty dodać startą na tarce (małe oczka marchewkę) obrane,oczyszczone z gniazd nasiennych, starte na tarce jabłko, poszatkowaną natkę pietruszki, poszatkowany koperek zielony oraz pokrojoną drobno cebulkę zieloną.
Do całości dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.
Podawać jako dodatek do drugiego dania.
Do kapusty dodać startą na tarce (małe oczka marchewkę) obrane,oczyszczone z gniazd nasiennych, starte na tarce jabłko, poszatkowaną natkę pietruszki, poszatkowany koperek zielony oraz pokrojoną drobno cebulkę zieloną.
Do całości dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.
Podawać jako dodatek do drugiego dania.
![Surówka do obiadu Surówka do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-do-obiadu-495651.jpg)
![Surówka do obiadu Surówka do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-do-obiadu-495652.jpg)
![Surówka do obiadu Surówka do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-do-obiadu-495653.jpg)
gusia1000