BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Surówka do obiadu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosta , szybka bez dużego wkładu pracy , ależ jakże smaczna surówka z kapusty kiszonej. Surówka z dodatkiem świeżego koperku, natki pietruszki oraz smakowitej cebuli zielonej które dodały surówce niepowtarzalnego smaku.

Surówka do obiadu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka do obiadu

 

  • kapusta kiszona 300 g,
  • jabłko 1 szt,
  • marchewka 1 szt. duża,
  • pietruszka zielona 1/2 pęczka,
  • koperek zielony 1/2 pęczka,
  • cebulka zielona 1/2 pęczka,
  • sól i pieprz,
  • cukier do smaku,
  • kminek szczypta,
  • olej rzepakowy 2 - 3 łyżki,

Sposób przygotowania:

Surówka do obiadu
Kapustę kiszoną jeżeli jest zbyt kwaśna to opłukać a następnie pokroić w drobniejszą.

Do kapusty dodać startą na tarce (małe oczka marchewkę) obrane,oczyszczone z gniazd nasiennych, starte na tarce jabłko, poszatkowaną natkę pietruszki, poszatkowany koperek zielony oraz pokrojoną drobno cebulkę zieloną.

Do całości dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.

Podawać jako dodatek do drugiego dania.
Surówka do obiadu
Kapustę kiszoną (jak mocno kwaśna) opłukać a następnie pokroic
Surówka do obiadu
Do kapusty dodać startą na tarce marchewkę
Surówka do obiadu
Dodać starte na tarce skropione cytryną jabłko oraz poszatkowaną zieleninę

Tagi:

surówka