Sposób przygotowania:
Surówka do obiadu
Kapustę kiszoną jeżeli jest zbyt kwaśna to opłukać a następnie pokroić w drobniejszą.
Do kapusty dodać startą na tarce (małe oczka marchewkę) obrane,oczyszczone z gniazd nasiennych, starte na tarce jabłko, poszatkowaną natkę pietruszki, poszatkowany koperek zielony oraz pokrojoną drobno cebulkę zieloną.
Do całości dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.
Podawać jako dodatek do drugiego dania.
Do kapusty dodać startą na tarce (małe oczka marchewkę) obrane,oczyszczone z gniazd nasiennych, starte na tarce jabłko, poszatkowaną natkę pietruszki, poszatkowany koperek zielony oraz pokrojoną drobno cebulkę zieloną.
Do całości dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.
Podawać jako dodatek do drugiego dania.
gusia1000