Sposób przygotowania:
Surówka lodowa z zieloną papryką
Sałatę rwiemy rękoma i przekładamy na cedzak, myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Paprykę i szczypiorek myjemy i kroimy paprykę w kostkę, a szczypiorek na drobno. W kubeczku mieszamy sos chilli i olej.
Sałatę przekładamy na talerz i układamy pokrojone warzywa, polewamy sosem, oprószamy przyprawami i posypujemy szczypiorkiem.
Sałatę przekładamy na talerz i układamy pokrojone warzywa, polewamy sosem, oprószamy przyprawami i posypujemy szczypiorkiem.
![Surówka lodowa z zieloną papryką Surówka lodowa z zieloną papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-lodowa-z-zielona-papryka-583489.jpg)
![Surówka lodowa z zieloną papryką Surówka lodowa z zieloną papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-lodowa-z-zielona-papryka-583490.jpg)
![Surówka lodowa z zieloną papryką Surówka lodowa z zieloną papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-lodowa-z-zielona-papryka-583491.jpg)
![Surówka lodowa z zieloną papryką Surówka lodowa z zieloną papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-lodowa-z-zielona-papryka-583492.jpg)
![Surówka lodowa z zieloną papryką Surówka lodowa z zieloną papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-lodowa-z-zielona-papryka-583493.jpg)