eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Surówka Eli z kapusty pekińskiej 2

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Pyszna surówka nie tylko do dań z grilla.

Surówka Eli z kapusty pekińskiej 2

Składniki:

Surówka Eli z kapusty pekińskiej 2

 

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki zielonej
  • 1 pęczek cebulki zielonej
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 marchewka
  • 1 mały ogórek zielony
  • 1 jabłko
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek zielonej pietruszki

 

  • Sos:
  • 5 łyżek oleju kujawskiego
  • 3 łyżki octu ryżowego
  • 1/2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka Eli z kapusty pekińskiej 2
Kapustę,ogórka,papryki i rzodkiewki pokroić w kostkę.Szczypior cebulki pokroić,koperek i natkę posiekać.Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Składniki sosu włożyć do słoika,zakręcić i energicznie potrząsać aż zrobi się emulsja.Przed podaniem surówke połączyc z sosem i wymieszać.Smacznego!