Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 261]

Surówka gruszkowo – śliwkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka owocowa z gruszek, jabłek i śliwek skropiona sokiem z cytryny i wymieszana z cukrem pudrem oraz rodzynkami.

Surówka gruszkowo – śliwkowa

Składniki:

Surówka gruszkowo – śliwkowa

 

  • Gruszki -4 szt
  • Jabłka – 2 szt
  • Śliwki – 8 szt
  • Sok z cytryny – 1 łyżka
  • Cukier -1 łyżka
  • Rodzynki – 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Surówka gruszkowo – śliwkowa
Jabłka opłukać i obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Gruszki opłukać, obrać, usunąć także gniazdo nasienne i też kroimy w kostkę.

A śliwki opłukać i wypestkować, pokroić także w kostkę, skropić wszystko sokiem z cytryny i posypać cukrem oraz rodzynkami, wymieszać i schłodzić parę minut. 

Tagi:

owoce