Sposób przygotowania:
Placuszki ze śliwkami
Kaszę zalewamy mlekiem i odstawiamy na 30 minut.
W tym czasie masło roztapiamy, śliwki obieramy ze skórki, wyciągamy pestkę i kroimy w kostkę.
Do kaszy wbijamy jajka chwilę miksujemy następnie wlewamy masło, dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia i śliwki mieszamy.
Patelnie smarujemy olejem, rozgrzewamy i nakładamy porcję ciasta smażymy z obu stron na złoty kolor.
Posypujemy cukrem pudrem.
W tym czasie masło roztapiamy, śliwki obieramy ze skórki, wyciągamy pestkę i kroimy w kostkę.
Do kaszy wbijamy jajka chwilę miksujemy następnie wlewamy masło, dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia i śliwki mieszamy.
Patelnie smarujemy olejem, rozgrzewamy i nakładamy porcję ciasta smażymy z obu stron na złoty kolor.
Posypujemy cukrem pudrem.