Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 746]

Surówka hawajska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna, słodziutka surówka, która pasuje np. do dań z drobiu. Dzięki dodatkowi pora słodki smak marchewki, kukurydzy i ananasa zostaje przełamany nutą ostrości.

Surówka hawajska

Składniki:

Surówka hawajska

 

  • 2 średnie marchewki
  • kawałek pora
  • 5 plastrów ananasa z puszki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka hawajska
Marchewki myjemy, obieramy, ścieramy na tarce, dodajemy sól i pieprz, odstawiamy marchewkę, aby nieco puściła soki.

Pora kroimy w dość drobną kosteczkę.

Plastry ananasa kroimy na kawałki.

Kukurydzę odsączamy z zalewy.

Składniki surówki łączymy w salaterce, dodajemy majonez, mieszamy. Próbujemy.

W razie potrzeby dodajemy soli i pieprzu.