-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka surówka do obiadu z wykorzystaniem kapusty pekińskiej i marchewki. Wystarczy pokroić marchew, poszatkować kapustę. Dodać przyprawy, olej i w kilka minut surówka jest gotowa :)

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

 

  • kapusta pekińska-1/2 główki
  • 3 marchewki
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju z czosnkiem, suszonymi pomidorami i bazylią,

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
Kapustę pekińską przekroić na pół. Jedną połowę odłożyć do wykorzystania innego dnia, a drugą połowę poszatkować.

Marchew obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Kapustę i marchew umieścić w misce.

Dodać sól, pieprz do smaku oraz olej z czosnkiem, suszonymi pomidorami i bazylią.

Dokładnie wszystko wymieszać.
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
Kapustę pekińską przekroić na połowę. Jedną część poszatkować.
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
Marchew obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Umieścić razem z kapustą w misce.
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
Do kapusty i marchwi dodać sól i pieprz do smaku oraz olej.
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
Wszystko razem wymieszać ze sobą dokładnie.