Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Surówka jesienna z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Prosta, smaczna surówka- rozgrzewająca i bogata w witaminy.

Surówka jesienna  z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka jesienna z kiszonej kapusty

 

  • 40 dag- kapusta kiszona,
  • 1/2 szt marchewka,
  • 150g- żurawina kandyzowana,
  • 1/3 szt- papryczka chilli,
  • 5 łyżek- oliwa z oliwek,
  • sól do smaku,
  • pieprz czarny do smaku.

Sposób przygotowania:

Surówka jesienna z kiszonej kapusty
Prosta surówka- moja ulubiona. Kapustę kiszoną drobno posiekać. Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Papryczkę chilli drobniutko pokroić. Wymieszać kapustę z marchewką, papryczką i żurawiną. Doprawić pieprzem i oliwą z oliwek. Najlepiej odstawić na parę godzin do lodówki- ta surówka jest jednak najlepsza na drugi dzień, kiedy smaki się "przegryzą".

Tagi:

kapusta