gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kapustę trzemy na tarce o grubych oczkach...

Surówka koperkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka koperkowa

 

  • 1/2 główki kapusty
  • 1 ogórek
  • 1 pomidor
  • pęczek koperku
  • 1 sos sałatkowy koperkowo - ziołowy (polski)

Sposób przygotowania:

Surówka koperkowa
Pierwsze liście kapusty obieramy. Następnie kapustę trzemy na tarce o grubych oczkach i przekładamy ją do miski. Ogórek obieramy i trzemy również na tarce o grubych oczkach, dodajemy do kapusty. Pomidor myjemy i kroimy w drobna kostkę, przekładamy do miski z kapustą i ogórkiem. Do warzyw dodajemy drobno posiekany pęczek koperku. Całość mieszamy. Przygotowujemy sos sałatkowy: Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu - do szklanki wlewamy 3 łyżki wody i 3 łyżki oliwy, po czym wsypujemy zawartość opakowania sosu i dokładnie mieszamy. Przygotowany sos wlewamy do surówki i całość dokładnie mieszamy. Surówkę przekładamy na półmisek.
Surówka koperkowa
Kapustę trzemy na tarce o grubych oczkach.
Surówka koperkowa
Ogórka trzemy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do kapusty.
Surówka koperkowa
Pomidor kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty z ogórkiem.
Surówka koperkowa
koperek drobno siekamy i dodajemy do surówki.

Tagi:

sosy