Sposób przygotowania:
Surówka marchewkowo-jabłkowa z morelami
Jabłka i marchewki obrać. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Suszone morele pokroić na paseczki. Wszystkie składniki włożyć do miski i dokładnie wymieszać. Skropić olejem i sokiem z cytryny i jeszcze raz wymieszać. Odstawić aby morela naciągły soków z surówki. Pyszny dodatek do miesa czy ryby w kokosowej czy orzechowej panierce.
![Surówka marchewkowo-jabłkowa z morelami Surówka marchewkowo-jabłkowa z morelami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-marchewkowo-jablkowa-z-morelami-249546.jpg)
![Surówka marchewkowo-jabłkowa z morelami Surówka marchewkowo-jabłkowa z morelami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-marchewkowo-jablkowa-z-morelami-249547.jpg)
![Surówka marchewkowo-jabłkowa z morelami Surówka marchewkowo-jabłkowa z morelami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-marchewkowo-jablkowa-z-morelami-249548.jpg)
![Surówka marchewkowo-jabłkowa z morelami Surówka marchewkowo-jabłkowa z morelami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-marchewkowo-jablkowa-z-morelami-249549.jpg)