WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 830]

Surówka obiadowa z kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka, pyszna i zdrowa surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem jabłka, cebuli i marchewki. Zaprawiona odrobiną sosu czosnkowego i oleju.

Surówka obiadowa z kapusty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka obiadowa z kapusty

 

  • ok. 200 g kiszonej kapusty
  • 0,5 marchewki
  • 1 małe kwaśne jabłko
  • kawałek cebuli
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka sosu czosnkowego
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa z kapusty

ETAP 1:

Kapustę poszatkować. Marchewkę i jabłko obrać i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Cebulę drobniutko posiekać. Wszystkie składniki wrzucić do miski.

Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Dodać łyżkę oleju i sosu czosnkowego i dokładnie wymieszać. Można dodać posiekany koperek, szczypiorek lub natkę pietruszki. Surówka jest bardzo dobra do ryby jak i do mięsa.

Surówka obiadowa z kapusty
Surówka obiadowa z kapusty kiszonej marchewki jabłka i cebuli

Tagi:

surówka