Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1243]

Surówka obiadowa z kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna, pełna witamin surówka z kiszonej kapusty. Doskonała jako dodatek do drugiego dania. Polecam gorąco!

Surówka obiadowa z kapusty kiszonej

Składniki:

Surówka obiadowa z kapusty kiszonej

 

  • 300g kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 2 jabłka
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa z kapusty kiszonej
Kapustę kiszoną drobno siekam. Gdy jest zbyt kwaśna przepłukuję wodą. Obraną marchewkę ścieram na tarce o drobnych oczkach. Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieram i kroję w drobną kosteczkę. Do kapusty dodaję marchewkę, jabłko, cebulę oraz oliwę z oliwek. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Surówkę doprawiam do smaku pieprzem oraz cukrem.