2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1486]

Surówka obiadowa z młodej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kolejna warjacja surówek z kapusty .......

Surówka obiadowa z młodej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka obiadowa z młodej kapusty

 

  • 1/2 główki średniej młodej kapustki
  • 1 marchewka
  • 1/2 sztuki cebuli
  • peczek koperku
  • peczek szczypiorku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1,5 łyżeczki musztardy kremskiej
  • 1,5 łyzeczki cukru
  • 2 łyżeczki majonezu
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa z młodej kapusty
Kapustę myjemy cienko szatkujemy nożem posypujemy solą mieszamy i odstawiamy na chwilę aby zmiękła,marchewkę obieramy ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach,cebulę obraną kroimy w drobną kosteczke ,szczypiorek i koperek siekamy drobniutko.

Wszystkie składniki mieszamy razem ,dodajemy oliwę oraz musztardę i majonez ,doprawić do smaku solą i pierzem wymieszać wstawić do lodówki aby składniki sie przegryzły.

Podawać jako dodatek do mięs i młodych ziemniaczków.
Surówka obiadowa z młodej kapusty
kapuste szatkujemy solimy i odstawiamy aby zmiękła
Surówka obiadowa z młodej kapusty
cebulę drobno siekamy marchewkę ścieramy na tarce
Surówka obiadowa z młodej kapusty
szczypiorek i koperek siekamy na drobniutko
Surówka obiadowa z młodej kapusty
doprawiamy do smaku cukrem pieprzem dodajemy oliwę musztardę i majonez mieszamy

Tagi:

kapusta