Sposób przygotowania:
Surówka polska z młodej kapustyEtap 1:
![Surówka polska z młodej kapusty Surówka polska z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/surowka-polska-z-mlodej-kapusty-mloda-kapuste-cienko-poszatkowac-i-posolic-355311.jpg)
Kapustę umyć i oczyścić z zewnętrznych liści. Poszatkować, posolić, skropić sokiem z cytryny i dodać szczyptę cukru. Przykryć pokrywką. Odstawić na 15-20 min.
Etap 2:
![Surówka polska z młodej kapusty Surówka polska z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/surowka-polska-z-mlodej-kapusty-pokroic-ogorek-czerwona-papryke-oraz-cebule-355312.jpg)
Warzywa umyć. Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę, a obrany ogórek w cienkie paski.
Etap 3:
![Surówka polska z młodej kapusty Surówka polska z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/surowka-polska-z-mlodej-kapusty-w-misce-polaczyc-kapuste-z-pokrojonymi-warzywami-355313.jpg)
Do kapusty dodać pokrojone warzywa, wymieszać i przyprawić solą i pieprzem.
Etap 4:
![Surówka polska z młodej kapusty Surówka polska z młodej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/surowka-polska-z-mlodej-kapusty-olej-wymieszac-z-musztarda-i-dodac-do-surowki-355314.jpg)
Na końcu dodać musztardę wymieszaną z olejem i dokładnie wymieszać. Surówkę posypać posiekanym koprem.
karola25
Hrabina w kuchni
:)