Surówka porowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachecam do spróbowania.....

Surówka porowa

Składniki:

Surówka porowa

 

  • 1 szt sredni por,
  • 1 liść czosnek,
  • 1 łyżeczka siekany szczypiorek,
  • 2 łyżki jogurt naturalny,
  • 1 łyżka protomajonez,
  • 1 szczypta Sól,
  • do smaku pieprz biały Prymat,
  • do smaku pieprz bałkański

Sposób przygotowania:

Surówka porowa
Najpierw czosnek drobno posiekać, dodać wraz ze szczypiorkiem.Por pokroić w krążki, posypać solą, odstawić potem dodac do pora czosnek i szczypiorek. Jogurt wymieszać z protomajonezem, pieprzem białym i bałkańskim. Powstały sos wymieszać z porem, czosnkiem i szczypiorkiem. Odstawić surówkę na 15 minut do lodówki.Najlepiej smakuje po schłodzeniu.

Tagi:

pory