Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 265]

Surówka porowo – jabłkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka surówka z pora i jabłek w sosie jogurtowym. najlepiej smakuje gdy jest podana schłodzona, polecam.

Surówka porowo – jabłkowa

Składniki:

Surówka porowo – jabłkowa

 

Sposób przygotowania:

Surówka porowo – jabłkowa
Jabłka należy opłukać, obrać przekroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, następnie skropić sokiem z cytryny.

Por oczyścić, opłukać i pokroić w półtalarki, posypać solą.

Odstawić na parę minut Jogurt mieszamy z miodem i polewamy surówkę, dobrze razem mieszamy.