zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2406]

Filet porowo-pomidorowo-serowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Smaczna propozycja na obiad. Do fileta świetnie pasują frytki, ziemniaki i ulubiona surówka. Danie obiadowe gotowe tylko zajadać.

Filet porowo-pomidorowo-serowy

Składniki:

Filet porowo-pomidorowo-serowy

 

Sposób przygotowania:

Filet porowo-pomidorowo-serowy
Ser zetrzeć na tarce, por posiekać i pokroić drobno pomidory, wymieszać. Filety umyć, osuszyć, zrobić nożem kieszenie i oprószyć solą i pieprzem.

Nadziać filety farszem i obtoczyć je w bułce tartej potem w jajku i znowu w bułce. Smażyć na sporej ilości oleju z obu stron po kilka minut.

Podawać z ulubionymi dodatkami.