Sposób przygotowania:
Surówka warzywna z sosem
Strąki papryki oczyścić, umyć i pokroić w paski. Marchewkę i ogórek obrać i pokroić w plasterki. Pomidory pokroić w kostkę, usunąć nasiona. Cebulę pokroić w talarki i krążki, rzodkiewkę w plasterki. Wszystkie składniki surówki włożyć do salaterki. Wykonanie sosu:
Ząbek czosnku zmiażdżyć z solą. Połączyć ocet z czerwonym winem, solą pieprzem i cukrem. Energicznie mieszając stopniowo dolewać olej. Dodać posiekane zioła i czosnek. Polać sosem surówkę i wszystko osrtożnie wymieszać. Smacznego!
Ząbek czosnku zmiażdżyć z solą. Połączyć ocet z czerwonym winem, solą pieprzem i cukrem. Energicznie mieszając stopniowo dolewać olej. Dodać posiekane zioła i czosnek. Polać sosem surówkę i wszystko osrtożnie wymieszać. Smacznego!