IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Surówka wiosenna ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka w przygotowaniu surówka do grilla i nie tylko

Surówka wiosenna ze szczypiorkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka wiosenna ze szczypiorkiem

 

  • 1 szt sałata lodowa,
  • 1 opak. kukurydza w puszce,
  • 3 szt pomidory,
  • 1 opak ser feta,
  • 200 ml jogurt naturalny,
  • 1 pęczek Szczypiorek cienki,
  • 2 opak. sos grecki

 

Sposób przygotowania:

Surówka wiosenna ze szczypiorkiem
Sałatę lodową umyć i osuszyć, porwać na drobne kawałki do dużej miski. Kukurydzę odcedzić, pomidory umyć, oczyścić i pokroić w kostkę, położyć na sałacie, następnie wysypać odcedzoną kukurydzę. Ser feta pokroić w kostkę i rozsypać na kukurydzy, wszystkie składniki polać jogurtem naturalnym. Sosy greckie rozrobić wg. przepisu na opakowaniu i polać na jogurt. Całość posypać umytym i drobno pokrojonym cienkim szczypiorkiem. Smacznego!
Surówka wiosenna ze szczypiorkiem
Na sałatę , pomidory i kukurydzę rozsypać fetę
Surówka wiosenna ze szczypiorkiem
całość posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem