iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Surówka z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo pasuje do obiadu, ale bardzo chętnie moja rodzina podaje ją do chleba z wędliną jako dodatek kanapkowy.

Surówka z białej kapusty

Składniki:

Surówka z białej kapusty

 

  • 1/2 główki kapusty białej,
  • 4 marchewki,
  • 1 cebula,
  • 4 ogórki konserwowe,
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty
Kapustę ścieramy na tarce, solimy, odstawiamy, w tym czasie ścieramy marchewki, cebulę, siekamy ogórki w kostkę, mieszamy wszystko razem, dodajemy jogurt, majonez, sok z cytryny, solimy, pieprzymy, mieszamy. Wstawiamy do lodówki aby smaki sobą przeszły. Podajemy wyjętą na 30 minut przed spożyciem, aby nie była bardzo zimna. 

Tagi:

kapusta