kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Surówka z białej kapusty i papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybka i bardzo smaczna surówka idealna nadająca się do ryb oraz mięs. Źródło witamin na naszym talerzu.

Surówka z białej kapusty i papryki

Składniki:

Surówka z białej kapusty i papryki

 

  • 1/2 główki białej kapusty
  • 1/2 średniej cukinii
  • strąk czerwonej papryki
  • 2 łyżki suszonych płatków papryki
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, czarny pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Surówka z białej kapusty i papryki
Warzywa myjemy. Kapustę drobno siekamy w paski, cukinie i paprykę kroimy w słupki. Warzywa łączymy. Dodajemy płatki papryki i oliwę z oliwek. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem ewentualnie można użyć także sosu sałatkowego ziołowego ). Dokładnie mieszamy. Dekorujemy natką pietruszki.